BIAŁA FASOLA NA KWAŚNO

BIAŁA FASOLA NA KWAŚNO

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1/2 kg.
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    1/2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion

    1/2 litra
  • ocet

    3 łyżki
  • karmel

    1 łyżka
  • cukier

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć w wodzie. Odstawić na noc. Kolejnego dnia zmienić wodę i w świeżej ugotować fasolę. Gotować do miękkości.
Z masła oraz mąki zrobić zasmażkę. Cebulę obrać i posiekać. Dodać do zasmażki i poddusić. Rozprowadzić bulionem. Do sosu dodać ocet, karmel, cukier i sól do smaku. Połączyć w ugotowaną w wodzie fasolą. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

15.09.2011 21:23
super

Małgorzata113

15.04.2011 12:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat