Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS Z POWIDEŁ DO MIĘSA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

powidała 10 dag.
masło 5 dag.
cukier - do smaku
cynamon - kawałek
wino - -
przyprawa uniwersalna - -
Goździki całe Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: SOS Z POWIDEŁ DO MIĘSA

Do roztopionego masła, dodać powidła, cynamon, cukier, wino (około kieliszka). Zagotować, przecedzić przez sito. Dodać do smaku przyprawę magi. Bardzo gorącym polać mięso. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 29.02.2012 20:43
ze śliwkowymi powidłami może być niezły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak