Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WOŁOWA ZUPA OGONOWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogony wołowe 4 sztuki
włoszczyzna - -
woda ok.4 l.
makaron 10 dag.
pieczarki 10 dag.
pomidory - miazga 10 dag.
mąka ziemniaczana 1 dag.
cebula 1 sztuka
pieprz - -
przyprawa uniwersalna - -
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWA ZUPA OGONOWA

Oczyszczone i sparzone ogony ugotować na miękko z jarzynami i cebulą.
Wywar przecedzić, zaprawić mąką, dodać sól, dolać wino, puree ziemniaczane, zagotować.

Oddzielnie, w niewielkiej ilości wody, zagotować pokrojone pieczarki. Gotowe, razem z wywarem dodać do zupy.

W osolonej wodzie ugotować makaron. Ogony pokroić. Przecedzony makaron i pokrojone ogony wrzucić do zupy. Marchew ugotowaną w wywarze pokroić w plastry i ponownie wrzucić do wywaru. Przyprawić magi, pieprzem i ewentualnie solą. SMACZNEGO !!!!

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.04.2011 12:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak