Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt
wołowina 30 dkg
słonina 12 dkg
cebula 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki ziemniaczane

Połowę ziemniaków obieramy i ścieramy na tarce,pozostałe gotujemy w łupinach i przepuszczamy przez maszynkę po czym mieszamy ze sobą i solimy,następnie z masy formujemy placuszki.Wołowinę gotujemy i przepuszczamy przez maszynkę,mieszamy z wcześniej podsmażoną cebulą doprawiamy solą.Farsz kładziemy na placuszki i je zawijamy,nadając im owalną formę.Obsmażamy z obu stron na stopionej słoninie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.06.2011 09:17
extra
Rique 08.05.2011 08:51
mm łatwe i pożywne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak