Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek twarogowo-owsiany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 20 dag
rodzynki 10 dag
oliwa 2 łyżki
jabłko 1 sztuka
banan 1 sztuka
cynamon 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
twaróg 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Placek twarogowo-owsiany

Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostke. Banana obieramy i kroimy w talarki.
Płatki mieszamy z pokruszonym twarogiem, jabłkiem i bananem. Wbijamy jajka. Dodajemy cynamon i rodzynki. Mieszamy.
Na małe patelni rozgrzewamy oliwę. Wykładamy masę owsianą. Przykrywamy i smażymy ok. 30 min. na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.09.2011 13:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak