Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z gruszkami i serem rokfor

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
gruszki 3
jabłka 2
masło 50 g
miód 1 łyżka
orzechy włoskie 50 g
sól
pieprz
ser rokfor 75 g
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z gruszkami i serem rokfor

Ciasto francuskie wyjmijmy sobie wcześniej , rozgrzać piekarnik do 210 st jabłka obieramy i kroimy w plasterki gruszki też , okrągłą formę smarujemy masłem i wykładamy ją ciastem francuskim nakłuwamy ją w kilku miejscach i nakładamy jabłka i gruszki częściowo nachodzące na siebie , zimne masło kroimy w kosteczkę i położyć na wierzch oraz ser , ser możemy zastąpić innym pleśniowym, całość polać miodem , oprószyć orzechami i świeżym rozmarynem , piec do pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.12.2012 19:46
świetna
babcia
babcia 07.12.2012 19:46
świetna
Zoso 14.06.2012 22:38
ciekawy deser
Emiliozo 19.08.2011 19:58
świenie obmyslony przepis
ElizaT 19.04.2011 09:12
pewnie dobre to jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak