Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rekina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby morskiej 2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
wędzona makrela 1/4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
zile angielskie do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
por 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rekina

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy. Pora oczyszczamy, myjemy i kroimy w krążki. Warzywa zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Gotujemy 20 min.
Pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Filety myjemy i kroimy w kawałki. Dodajemy do wywaru wraz z pomidorami i koncentratem. Solimy. Gotujemy 10 min.
Z makreli usuwamy ości, wkładamy do zupy. Doprawiamy i posypujemy natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak