Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

batoniki serowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50 dkg
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
śmietana 2 łyżki
cukier 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: batoniki serowe

Twaróg dobrze rozetrzeć ,dodajemy mąkę,jajko,śmietanę,cukier oraz sodę i dobrze mieszamy aby nie było grudek.Z masy formujemy cienkie wałeczki i kroimy je na kawałki długości 10 cm.Smażymy na głębokim tłuszczu na złocisty kolor.Gotowe batoniki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.09.2012 18:26
extra
Krystyna32 01.11.2011 08:09
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak