Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1
ser pleśniowy 120g
pomidory suszone
ziarna słonecznika garść
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
ząbek czosnku 1 duży
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serem pleśniowym

Przygotować winegret: wymieszać ocet, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz. Można dodać odrobinę musztardy oraz ulubione zioła. Na suchej patelni usmażyć na złoty kolor ziarna słonecznika. Odstawić. Sałatkę porwać na kawałki, wrzucić do miski, dodać pokrojone w paski pomidory i pokrojony w kostkę ser. Zalać sosem i posypać słonecznikiem. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak