Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI SZPINAKOWE Z ZIEMNIAKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 0,5 kg.
mąka 200 gram
jajko 2 sztuki
ziemniaki 0,4 kg.
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 gram
cebula 40 gram
sól - do smaku
tłuszcz - -

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI SZPINAKOWE Z ZIEMNIAKAMI

Cebulę obrać i drobno posiekać. Szpinak razem z cebulą dusić na tłuszczu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przetrzeć przez sitko. Dodać mąkę, jajka, szczyptę soli i tłuszcz.
Całość dobrze wyrobić. Powstałe ciasto położyć na stolnice, rozwałkować na grube ciasto, wyciąć kwadraty.
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę masy szpinakowej, a następnie zalepić. Gotować w osolonej wodzie ok. 6 minut. Po wyjęciu na talerzu posypać masłem z bułką tartą.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 21.04.2011 22:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak