Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA Z POMIDORAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 0,5 kg.
pomidory 400 gram
mąka 50 gram
sól - do smaku
pieprz - do smaku
rosół wołowy 3/4 szklanki
tłuszcz - -

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA Z POMIDORAMI

Strąki fasoli pokroić i dusić na tłuszczu do miękkości.

Następnie zalać fasolę bulionem. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, posiekać na drobne kawałki i wsypać do garnka z fasolą.

Całość dokładnie wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu. Na koniec potrawę zaprawić mąką rozmieszaną w wodzie.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 31.07.2011 13:45
robię podobnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak