Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET JARZYNOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 250 gram
groszek zielony 125 gram
kalafior 400 gram
marchew 150 gram
masło 3/4 łyżki
białko 3 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat - do smaku
jajko 8 sztuk
sól - do smaku
pieprz - do smaku
kaszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET JARZYNOWY

Groszek, posiekaną marchew oraz pocięty na elementy kalafior ugotować razem w małej ilości wody. Jajka ugotować na twardo, obrać.
Warzywa po ugotowaniu odcedzić, kalafiory wyjąć i przecisnąć przez sitko, następnie posolić, popieprzyć.
Gałkę muszkatołową zmielić i dodać do kalafiora.
Białką oraz kaszę manną dodać do kalafiora i całość bardzo starannie wymieszać. Masłem wysmarować naczynie żaroodporne, dno naczynia wyłożyć szpinakiem, następnie kolejno kłaść masę kalafiorową, marchewkę, groszek, a na wierzch resztę szpinaku.
Całość przykryć folią aluminiową.
Naczynie postawić na blachę, nalać na blachę trochę wody. Tak przygotowane wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni prze ok. 45 minut.
Po tym czasie potrawę wyjąć i pokroić na plastry grubości 1cm.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 08.02.2013 13:42
smacznie i zdrowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak