Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SARDYNKOWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 0,6 kg.
wino białe wytrawne 2,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
pomidor 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
makaron muszelki 1 opakowanie
woda 5 szklanek
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SARDYNKOWA

Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać, bardzo drobno posiekać.

Sardynki oczyścić i posiekać w dzwoneczki.

W garnku rozgrzać oliwę, dodać pomidory, czosnek i sardynki.

Rybę obsmażyć z obu stron.

Wino oraz wrzącą wodę, dodać do sardynek.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem.

Natkę pietruszki drobno posiekać, dodać do reszty.

Całość gotować ok. 30 – 40 minut na małym ogniu. Przecedzić.

Makaron ugotować, włożyć do wazy, zalać go zupą. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 08.10.2012 18:54
nigdy takiej zupki nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak