Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JABŁKOWA Z PORAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
pestki z dyni 1,5 łyżki
sól - do smaku
pieprz - do smaku
por 2 sztuki
curry 1,5 łyżki
sok jabłkowy 1,5 litra
jabłko 1,5 duże

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JABŁKOWA Z PORAMI

Pory oczyścić, usunąć zielone części, przekroić wzdłuż i posiekać na drobne krążki.
Masło roztopić w rondlu, dodać pory, podsmażyć, dodać curry, wymieszać i chwilę smażyć wszystko razem na małym ogniu.
Do rondla dodać sok jabłkowy i pod przykryciem całość gotować ok. 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek posiekać na bardzo drobne paski, dodać do zupy.
Pestki z dyni uprażyć na patelni, którymi należy posypać zupę przed podaniem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 21.04.2011 22:39
takiej nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak