Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
wywar mięsny 1,5 szklanki
cebula 3 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
ocet 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy

Mąkę przesmażamy na maśle i rozprowadzamy ją wywarem z mięsa,cebulę drobno kroimy i smażymy na złoty kolor,dodajemy do niej przecier pomidorowy ,pieprz,sól i jeszcze raz podsmażamy,następnie dodajemy ocet i gotujemy aż będzie mieć konsystencję gęstej śmietany.Na koniec dolewamy ciągle mieszając wywar z mięsa i całość gotujemy.Gotowy sos cebulowy można doprawić do smaku musztardą stołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 14.04.2011 21:23
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak