Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z słodkiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 2
kminek 1 łyżeczka
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 3
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
kości wędzone 25 dag
żeberka 30 dag
ziemniaki 4
kiełbasa podwawelska 20 dag
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z słodkiej kapusty

Do zimnej wody wkładamy żeberka, kości oraz kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny. W międzyczasie kapustę szatkujemy, a marchew trzemy na dużych oczkach. Gdy mięso się ugotuje wyjmujemy i wrzucamy kapustę oraz marchew. Dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy jeszcze ziemniaki i kiełbasę pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.09.2012 21:37
bardzo lubię
Andysz 03.05.2012 12:16
dobry!;)
ben-ka 14.06.2011 09:00
a ja jeszcze nie gotowałam w tym roku,a kapusta już jest tania.
Sylwia56
Sylwia56 04.06.2011 16:07
wspaniałe
agnieszka137 14.05.2011 11:16
apetyczny; lubię:)
Janek1 25.04.2011 16:20
lubie ze słodkiem
Pola2 15.04.2011 21:48
pyszna
Jolanta_P-S 15.04.2011 21:40
lubie kapuśniak ze słodkiej kapusty
aginaa 15.04.2011 17:08
super :)
iwa643 15.04.2011 07:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak