Kapuśniak z słodkiej kapusty

Kapuśniak z słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • marchewka

    2
  • kminek

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    4
  • liść laurowy

    3
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1/2 łyżeczki
  • kości wędzone

    25 dag
  • żeberka

    30 dag
  • ziemniaki

    4
  • kiełbasa podwawelska

    20 dag
  • kostka rosołowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy żeberka, kości oraz kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny. W międzyczasie kapustę szatkujemy, a marchew trzemy na dużych oczkach. Gdy mięso się ugotuje wyjmujemy i wrzucamy kapustę oraz marchew. Dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy jeszcze ziemniaki i kiełbasę pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

27.09.2012 21:37
bardzo lubię

Andysz

03.05.2012 12:16
dobry!;)

ben-ka

14.06.2011 09:00
a ja jeszcze nie gotowałam w tym roku,a kapusta już jest tania.

Sylwia56

04.06.2011 16:07
wspaniałe

agnieszka137

14.05.2011 11:16
apetyczny; lubię:)

Janek1

25.04.2011 16:20
lubie ze słodkiem

Pola2

15.04.2011 21:48
pyszna

Jolanta_P-S

15.04.2011 21:40
lubie kapuśniak ze słodkiej kapusty

aginaa

15.04.2011 17:08
super :)

iwa643

15.04.2011 07:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat