Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LIN W SOSIE PAPRYKOWYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg.
cebula 3 sztuki
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana kwaśna 1 szklanka
papryka mielona 1/2 łyżeczki
sól - -
pieprz - -
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: LIN W SOSIE PAPRYKOWYM

Lina oskrobać. Po oczyszczeniu pokroić w dzwonki, nasolić, odstawić na dwie godziny.

Kostkę bulionową rozprowadzić w dwóch szklankach wody, ostudzić.

Cebulę obrać i posiekać, zarumienić na maśle, dodać mąkę, zasmażyć i zalać ostudzonym rosołem. Dobrze wymieszać, dodać kwaśną śmietanę i paprykę oraz pieprz. Zagotować.

Lina włożyć do sosu, dusić do miękkości ryby.
Do ryby podawać ziemniaki z koperkiem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak