Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 20 dkg
ziemniaki 5 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por w/g uznania
ogórki kiszone 5 szt
sól do smaku
koperek do dekoracji
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
śmietana 1/2 kubka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Warzywa i ziemniaki obrać ,opłukać i pokroić w kostkę,żeberka opłukać i włożyć do garnka z gotującą się wodą,posolić i podgotować ,następnie dodać pokrojone warzywa i ziemniaki,pod koniec gotowania dodać starte na tarce kiszone ogórki,do uzyskania lepszego smaku można też dodać wodę z ogórków,doprawić do smaku solą ,pieprzem i dodać magi,następnie zupę zabielić smietaną i posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 09.09.2011 10:08
moja ulubiona
MAŁGORZATA108 14.04.2011 20:30
Kwas z ogórków należy dolać obowiązkowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak