Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPARAGI Z MASŁEM I BUŁKĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 2 kg.
masło 1/4 kg.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól - -
cukier - -

Przepis i sposób przygotowania na: SZPARAGI Z MASŁEM I BUŁKĄ

Szparagi ostrugać. Wrzucić do gotującej się wody, w miarę możliwości szybko zagotować. Odcedzić, ponownie pogotować w świeżej wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki soli i cukru.
Gotować do miękkości.
Odcedzić, polać gorącym rumianym masłem z tartą bułką.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak