Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody waniliowe 4 gałki
gruszki 2 twarde
masło 1 łyżka
brązowy cukier 5 łyżek
woda 1/4 szklanki
cukier 1/3 szklanki
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w karmelu

Na patelni rozpuść masło. Wsyp cukier i dodaj pokrojone na ósemki gruszki. Smaż dopóki owoce nie staną się błyszczące. Przygotuj karmel: w wodzie rozpuść cukier. Dodaj kilka kropli rumu i doprowadź do wrzenia. Następnie gotuj jeszcze 10- 12 minut do uzyskania złotobrązowego koloru. Gorącym karmelem polewamy lody. Serwujemy z karmelizowaną gruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 25.06.2012 17:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak