Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z masłem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z polędwicy wołowej 4
olej 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pomidor 1
natka pietruszki 2 gałązki
sałata 4 małe liście
cytryna 4 plasterki
masło ziołowe 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z masłem ziołowym

Steki umyć, dobrze osuszyć, natrzeć olejem, po czym upiec na grillu. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem. W czasie pieczenia mięsa umyć liście sałaty, pomidor oraz gałązki natki pietruszki. Pomidor pokroić w cząstki. Upieczone steki ułożyć na liściach sałaty i udekorować cząstkami pomidora i gałązkami natki pietruszki. Na każdym steku ułożyć plasterek cytryny, a na nim kawałek masła ziołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 26.03.2012 12:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak