Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z sałatka grzybową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka grzybowa 1,5 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 szt
olej 2 łyzki
do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z sałatka grzybową

www.doradcasmaku.pl/przepis/53125/salatka-z-grzybow-w-przecierze.html - przepis na sałatke grzybową.

Mąkę przesiać, dodać 1/2 łyżeczki soli, jajo, olej i stopniowo dolewając wodę wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne i nie będzie kleiło sie do rąk. Sałatkę z grzybów odrobine zmiksowac blenderem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na porcje, cienko rozwałkować i wykrawać pierogi. Każdy nadziać, dokładnie skleić. W szerokim garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucać partiami pierogi i gotować 3-5 minut od chwili wypłynięcia (w zależności od wielkości). Podawać okraszone smażona cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 14.06.2012 09:26
pomysłowe
ben-ka 27.01.2012 21:26
pewnie by mi smakowa?y takie piero?ki:)
gacopierz23 02.05.2011 20:08
uwielbiam pierogi
anemon 16.04.2011 08:29
Fajny pomysł na farsz do pierogów,
Misiek1 15.04.2011 12:05
ciekawa propozycja:)
ewasylwia 14.04.2011 15:53
całkiem pomysłowe
evita0007 14.04.2011 15:43
mmm cos innego a smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak