Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ Z RYŻU

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag.
mleko 1/2 szkl.
cukier 10 dag.
jabłka 40 dag.
jajko 2 sztuki
cynamon - -
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ Z RYŻU

Ryż ugotować na mleku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Do ryżu na mleku dodać cukier, jabłka, wymieszać. Następnie dodać kawałek cynamony, jajka i odrobinę soli.

Formę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Wlać masę i wstawić do piekarnika na ok. pół godziny. Gotowy budyń polać sosem owocowym.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 04.02.2012 09:24
super
Reda 28.01.2012 08:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak