Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik turecki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 3/4 litra
papryka zielona 4 szt
sól
oliwa 4 łyżki
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik turecki

Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy drobno w kostkę.Smażymy krótko na oliwie a kiedy będzie już przezroczysta przekładamy ją do głębokich miseczek,posypujemy papryką,pieprzem solą i czekamy aż przestygnie.Przed podaniem polewamy zimnym kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.07.2011 08:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak