Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina duszona z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dkg
kapusta biała 1 kg
marchew 1 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
ocet 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
tłuszcz 1,5 łyżki
zielenina
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina duszona z kapustą

Mięso kroimy na paski długości 4 cm,kapustę marchew i pietruszkę kroimy w słupki a cebulę w półpierścienie.Wszystko obsmażamy,wkładamy do rondla,dodajemy przecier pomidorowy,ocet pieprz oraz troszkę wody i dusimy na małym ogniu.Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy liść laurowy,cukier,sól i zasmażkę z mąki.Gotowe danie posypujemy posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 19.11.2011 17:34
Musi być smaczne.
magical66 01.11.2011 18:13
smaczne i ciekawe danie
bernadetta2 30.06.2011 11:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak