Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa zapiekane w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty
mieszanka mrozonych warzyw 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
tłuszcz do blachy
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 200 ml
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa zapiekane w cieście francuskim

Sos:
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Wstawiamy do lodówki.
Warzywa podsmażay ok. 10 min. na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeden płat ciasta wykładamy na natłuszczona blachę. Równomiernie rozkładamy warzywa. Przykrywamy drugim płatem ciasta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczmy ok. 25 min. w temp. 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak