Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca w sosie chrzanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 1.5 kg
sól do smaku
włoszczyzna 30 dkg
masło 8 dkg
mąka 10 dkg
śmietana 20 dkg
chrzan 15 dkg
sól do smaku
ocet 10 ml
cukier do smaku
sos chrzanowy

Przepis i sposób przygotowania na: Serca w sosie chrzanowym

Oczyszczone i umyte serca zalać wrzącą wodą, dodać sól. powoli gotować a gdy staną się miękkie dodać włoszczyznę. Serca po ugotowaniu wyjąć, wy-porcjować i przecinać wzdłuż na plastry. Sos chrzanowy sporządzić z podanych do niego składników i polać nim każdą porcję serc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 29.10.2011 10:12
super
angelika14 09.10.2011 17:11
musi smakować wyśmienicie, bo po przeczytaniu składników aż się zrobiłam głodna :)
misia53 17.07.2011 21:30
lubię serca ,bo są chude.....
malaczarna23 17.04.2011 22:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak