Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz białoruski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 30 dkg
wołowina 20 dkg
włoszczyzna
parówki 60 gram
buraki 2 szt
ziemniaki 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
smalec 20 gram
mąka 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
ocet 2 łyżeczki
śmietana 4 łyżeczki
sól
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz białoruski

Umyte kości i wołowinę wkładamy do garnka z zimną woda i doprowadzamy do wrzenia,gotujemy na małym ogniu zdejmując utworzoną pianę.Na pół godziny przed końcem gotowania wywar solimy i dodajemy umytą i obraną włoszczyznę.Gotowy wywar przecedzamy.Pokrojoną w słomkę surową marchew i pietruszkę oraz cebulę podsmażamy na smalcu i doprawiamy przecierem pomidorowym i trzymamy na małym ogniu 10 min.Do gotującego się wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,pokrojone w słomkę ugotowane buraki oraz podsmażoną cebulę marchew i pietruszkę.Następnie dodajemy trochę przecieru pomidorowego oraz rozprowadzoną wywarem mąkę i gotujemy.Następnie wyjęte i ostudzone mięso i parówki kroimy na kawałki i dodajemy do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak