Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cantucci z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier 20 dag
jajko 4 sztuki
strta skórka z pomarańczy 10 dag
migdały 30 dag
masło 3 łyżki
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cantucci z migdałami

Jajka miksujemy z cukrem i masłem. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem i szczyptę soli. Dodajemy skórkę z pomarańczy i migdały. Zagniatamy ciasto.
Z ciasta, podsypując mąką, formujemy wałki o średnicy 4 cm. pieczemy 25 min. w 150 stopniach. Wyjmujemy, lekko studzimy i kroimy ukośne w 1,5 cm plastry. Pieczemy jeszcze 20 min. Nastepnie odwracamy i pieczemy aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak