Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony mamuni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3-4 szt
marchewka 1 szt
czosnek 3-4 ząbki
ocet do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
śmietana 1 szklanka
mąka 2-3 łyżki
cebula biała 1 szt
przyprawa do zup do smaku
woda 3 litry
cukier do smaku
sól do smaku
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony mamuni

na wrzącą wodę wrzucić pokrojone buraczki i marchewkę chwile pogotować i zakwasić wywarem z kiszonych ogórków lub octem.dodać liść ziele ang pod koniec gotowania czosnek i zabielić mąką ze śmietaną.na koniec cebulę zrumienić i wrzucić do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.06.2012 05:59
lubie taki
Ania67 25.05.2011 08:40
świetny przepis
Edyta38 04.05.2011 20:36
pyszny
marzencia2007 02.05.2011 09:54
mmmniam nie ma to jak dobry barszczyk :)
justyna54 20.04.2011 21:13
ooo mamusia robi pyszny barszczyk:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak