Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z tilapii 6 sztuk
sok z cytryny 1 sztuka
sos sojowy 4 łyżki
białe wino 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
mąka kukurydziana 5 dag
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia po chińsku

Marynata:
Czosnek obieramy i przeciskmy przez praskę. Sok z cytryny mieszamy z sosem sojowym i winem. Dodaemy imbir, cukier i czosnek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na noc do lodówki.
Filety rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Dokładie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 40 min. Nastepnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak