Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa w sosie ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt.
masło 1 łyżka
bulion 0,5 litra
zioła 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej 1 łyżka
twarożek 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa w sosie ziołowym

Polędwicę oczyścić, zdjąć białe błony/ włókna. Posypać pieprzem i gałką muszkatołową z dwóch stron i odstawić do lodówki na 15 min. Na patelni roztopić masło z olejem. Obsmażyć szybko mięso na złoty kolor na ostrym ogniu. Polędwicę przełożyć na deskę i przykryć miską. pozostały tłuszcz z patelni wylać, ale nie myć patelni. Wlać bulin na patelnię, zagotować. Dodawać małymi porcjami serek, mieszając trzepaczką, aż całość będzie miało jednolitą konsystencję. Trzymając na małym ogniu dodać posiekane zioła ( ja dodaję pietruszkę, tymianek). Polędwicę pokroić na plastry, powinna być lekko krwista. Włożyć do sosu i podgotować dosłownie tylko chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.07.2013 17:33
chętnie spróbuję
Anna152 24.08.2012 09:04
super
Danuta8 14.04.2011 13:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak