Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe bułeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
cukier
mąka
jajko
masło
cukier wanilinowy
mleko
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bułeczki

Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać mleko i pół szklanki mąki .Odstawić do wyrośnięcia .2 żółtka i 1 jajko ubić z resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczone masło, wymieszać. Masę dodać do rozczynu z resztą mąki .Wyrobić ciasto i formować z niego bułeczki .Każdą napełnić dżemem i posmarować białkiem .Piec w temp. 180 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak