Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po wiedeńsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
masło 2 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po wiedeńsku

W rondelku zagotować wodę, do szklanki wbić wcześniej umyte jajka i nie mieszając wstawić do kąpieli wodnej na kilka minut. Gdy białko się zetnie wyjąć szklankę z wody i postawić na podstawce, łyżeczką na jajko dać trochę świeżego masła i odróbkę soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 28.04.2011 13:59
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak