Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka pszenna 15 dkg
cebula 8 dkg
mąka ziemniaczana 2 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dkg
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 85 (bez kości)
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Bułkę namoczyć, cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić,mięso pokroić,zmielić przez maszynkę z odciśniętą bułką.Dodać cebulę, jajko,mąkę oraz przyprawy i trochę wody. Deskę posypać bułką tartą, wyłożyć na nią masę mieloną,uformować prostokąt,nałożyć pokrojone na połówki jajka,zwinąć i otoczyć w bułce tartej. Upiec w brytfannie wkładając na rozgrzany tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.08.2012 22:59
Apetycznie wygląda.
ewelina63 14.09.2011 11:13
ekstra
Juleczka20 01.08.2011 15:14
super
malaczarna23 05.07.2011 12:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak