Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowy piegusek z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
mąka 350 gram
cukier 150 gram
jaja 4 sztuki
mak 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 150 gram
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowy piegusek z orzechami

miękką margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami.Białka ubijamy na sztywną pianę.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i makiem.Masę żółtkową łączymy delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem.Z orzechów wybieramy 10 połówek a resztę siekamy i dodajemy do ciasta.Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy około 40 min.Ostudzone dekorujemy połówkami orzechów ,przyklejamy je do ciasta na polewę czekoladową.Ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.06.2012 09:46
pycha
Emiliozo 26.03.2012 20:07
lubię go
Karmel 20.01.2012 21:45
lubie
FAFIK 20.12.2011 06:36
Pyszne ciasto!
KasiaK90 05.10.2011 11:37
swietne ciasto
ronald88 13.07.2011 04:56
super
romanrafal
romanrafal 13.05.2011 04:57
pycha
AgaS10 14.04.2011 12:38
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak