Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z polędwicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1.20 kg
mąka 8 dkg
tłuszcz 15 dkg
cebula 20 dkg
śmietana 20 dkg
przecier pomidorowy 10 dkg
papryka czerwona 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z polędwicy

Mięso umyć, oczyścić, pokroić w paseczki, to samo zrobić z papryka. Mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, z cebuli i mąki sporządzić zasmażkę, rozprowadzić przecierem pomidorowym,śmietaną i zagotować dodając paprykę.Doprawić do smaku,polać zrumienione mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 24.08.2011 10:47
pycha
Juleczka20 20.07.2011 11:25
super
malaczarna23 09.07.2011 08:19
pycha
Rique 07.07.2011 09:57
super:) pyszne
KasiaK90 28.05.2011 18:54
super
Małgorzata113 14.04.2011 11:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak