Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borowiki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 50 g
masło 60 g
śmietana 250 g
mąka pszenna 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 2500 g

Przepis i sposób przygotowania na: borowiki w śmietanie

Borowiki dokładnie oczyścić,odciąć kapelusze,trzony oskrobać i dokładnie umyć.Kapelusze i trzony pokrajać,przełożyć do garnka,dodać pokrajanej cebuli i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.Do ugotowanych grzybów wlać zaprawę ze śmietany i mąki dodać masła i zagotować.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 16.05.2011 08:43
super
Małgorzata113 14.04.2011 11:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak