Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort marmurowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól
cukier puder 1 1\\4 szklanki
masło 1\\2 szklanki
wanilia 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort marmurowy

Pierwszych 7 składników połączyć mieszać powoli a następnie na małych obrotach zmiksować albo energicznie ręką aż będzie gładkie. Gotowe już ciasto wlać do okrągłej formy tylko nie całe , zostawiamy połowę a do tej połowy dodać kakao i łyżką nakładamy ciasto ciemne na ciasto jasne , nożem robimy takie delikatnie mieszanie aby nie za bardzo się ze sobą zmieszały , wtedy będzie efekt takiego marmuru, od razu zapiekać ciasto 35 minut w 170 st. Potem wyjąć z piekarnika i przełożyć do ostygnięcia na papier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 21.11.2012 08:00
super
babcia
babcia 12.03.2012 07:07
lubię taki
Pacia 10.02.2012 12:15
ciekawe
agnieszka137 14.04.2011 23:23
efektowny:)
ElizaT 14.04.2011 17:53
fajnie
ewasylwia 14.04.2011 15:58
super ciasto
Małgorzata113 14.04.2011 11:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak