Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak zacierany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 2000 g
masło 100 g
mąka pszenna 40 g
mleko 200 ml
czosnek 2 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak zacierany

Dokładnie przebrany i umyty szpinak włożyć do wrzącej posolonej wody i gotować bez przykrycia do momentu,aż ogonki liścia dadzą się rozetrzeć w palcach.Szpinak wycedzić dobrze osączając z wody,posiekać nożem,przełożyć do garnka i podprawić utartym masłem z mąką,zagotować,dodać mleka,czosnku roztartego z solą.Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak