Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa zacierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 1800 g
masło 60 g
mąka przenna 20 g
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa zacierana

Umytą i obraną ze skórki kalarepę pokrajać w kostkę i ugotować w małej ilości posolonej z dodatkiem cukru wody pod przykryciem.Masło utrzeć,dodać mąki i wyrobić kulkę.Sporządzoną kulkę włożyć do garnka z kalarepą,wymieszać i zagotować.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak