Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 80 dag
mieszanka chińska 1 szt
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w paski, podsmażyć na małej ilości oleju, aż będzie lekko złota, dodać do tego mieszankę chińską, lekko podsmażyć, dodać szklankę wody, kostkę rosołową i dusić do miękkości i doprawić do smaku tak aby kurczak był lekko ostry. Podawać z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 20.04.2011 11:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak