Powidła ze śliwek

Powidła ze śliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    1 kg
  • cukier

    10-15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe śliwki płucze się, usuwa pestki i smażymy we własnym soku. Następnie dodaje się cukier i wysmaża się w ciągu 2 albo 3 dni, aż powidło będzie odstawać od rondla. Gorące powidło wkładać do garnka kamiennego lub słoja i zapiekać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat