Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Napoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory z puszki lub koncentrat 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 200 g
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Napoli

Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, podsmażamy na 1 łyżce oliwy, zdejmujemy z ognia. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, cebulę rumienimy na pozostałej oliwie, dodajemy pomidory, czosnek i suszone zioła, dusimy, aż cały płyn odparuje i przecieramy sos przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak