Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szafranowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotki 3 szt
Szafran nitki Prymat
bulin drobiowy 1 l
białe wino 1/2 szkl.
twarożek 3 łyżki
żółtko surowe 1 szt
sól do smaku
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szafranowy

Szalotki zalać winem, zagotować. Wlać bulion, dodać szafran i ponownie zagotować. Przecedzić. Twarożek zmieszać z żółtkiem, dodać do sosu i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak