Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty z mandarynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 200 gram
jabłko 1 szt.
mandarynka 1 szt.
olej 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
sól
ząbek czosnku 1 szt.
jogurt naturalny 2-3 łyżki
orzechy włoskie 20 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
radicchio 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty z mandarynką

Kapustę drobno poszatkować i wymieszać z rozdrobnionymi liśćmi sałaty, pokrojonymi w kostkę jabłkami i cząstkami mandarynki.
Sos: Utrzeć w salaterce olej, ocet jabłkowy, sól, rozgnieciony czosnek. Sałatkę dokładnie wymieszać z sosem, dodać posiekaną natkę pietruszki i orzechy. Jeszcze raz wymieszać.
Ułożyć na małych talerzykach i ozdobić jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak