Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa-krem z gryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka gryczana 40 gram
cebula biała 1 szt.
marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
masło 20 gram
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kwaśna śmietana 1 łyżka
płatki migdałowe 20 gram
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z gryki

Warzywa zetrzeć na grubej tarce i dusić ok. 10 minut w niewielkiej ilości wody. Zalać bulionem i zagotować.
Rozrobić mąkę z odrobiną wody, zagęścić zupę. Przyprawić i zagotować. Tuż przed podaniem wymieszać z masłem i kwaśną śmietaną.
Przed podaniem posypać zupę prażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak