Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z gryki
Rozrobić mąkę z odrobiną wody, zagęścić zupę. Przyprawić i zagotować. Tuż przed podaniem wymieszać z masłem i kwaśną śmietaną.
Przed podaniem posypać zupę prażonymi migdałami.
mąka gryczana | 40 gram |
cebula biała | 1 szt. |
marchewka | 1 szt. |
pietruszka | 1 szt. |
masło | 20 gram |
sól | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
kwaśna śmietana | 1 łyżka |
płatki migdałowe | 20 gram |
bulion warzywny | 2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: