Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICA WOŁOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 0,9 kg.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
polędwica wołowa 3 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICA WOŁOWA

Masło roztopić w rondlu, bardzo starannie nasmarować nim wołowinę.
Natrzeć solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, na ruszcie piec wołowinę ok. 10 minut nie dziurawiąc skóry, by nie uciekł sok, skrapiać co jakiś czas stopionym masłem.
Piec z obu stron.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.11.2012 10:13
przepyszne,lubię to
Monika193
Monika193 18.04.2011 10:58
lubię takie mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak